Протестиращи срещу правителството в столицата за 137-ма поредна вечер изразиха и недоволство от високата смъртност от коронавирус у нас, предаде БНР.

"Според мен всеки човек е длъжен да бъде тук. Протестът не е спирал, той така, или иначе продължава. Целите на протеста са ясни, въпреки затрудненото положение, проблемът си остава, даже нараства. Виждаме, че начинът, по който се опитват да се справят дори с коронакризата, не е правилен. На базата на това, което се вижда в Европа. А доколкото разбрахме дори сме станали трети по смъртност".

"Аз лично съм от 15-и май, протестирам за справедливост", коментираха демонстранти.

2279 нови случая на коронавирус при 5729 теста, 408 души са в интензивни отделения

2279 нови случая на коронавирус при 5729 теста, 408 души са в интензивни отделения

Продължава да расте броят на хоспитализираните...

След 19 часа протестиращите тръгнаха на шествие из софийските централни улици и стигнаха до 5-то Районно управление на МВР.

С викове "МВР е мафия" и "Гешев - позор, оставка и затвор", те недоволстваха срещу задържането на представители на протестите вчера заради счупване на стъкла на офис на ГЕРБ на ул. "Оборище".

Срещу 5-ма протестиращи е образувано досъдебно производство за хулигански прояви. Трима от тях са непълнолетни. Останалите са с мярка "парична гаранция". Нито един от събралите се не носи предпазна маска.

Припомняме, че именно на протестите демонстративно бяха изгаряни предпазни маски, а изискването учениците в клас да носят маски също бе посрещано с гняв от родители.

Рязък спад в одобрението на мерките, които държавата предприема срещу коронавируса регистрира изследване на департамент "Психология" в Института за изследване на населението и човека към Българската академия на науките, предаде БНТ.

Изследването на БАН е проведено сред 673-ма души в периода 9-15 ноември онлайн.

6% от анкетираните вече са прекарали болестта, а 5% в момента боледуват. 89% не са боледували.

В скала от 1 до 10, където 1 означава "тотално неадекватни", а 10 - "напълно адекватни", средната оценка за мерките през ноември пада до 4,59.

Икономическите последици от настоящата криза са най-голямата заплаха, според анкетираните.

Припомняме, че през последните седмици случаи на починали пациенти след отказ да бъдат настанени в болници разгневи обществеността.

Един от последните оповестени случаи бе този на 36-годишен мъж с пневмония, починал след отказ да бъде настанен в болница в Бургас.

Вчера при подобни обстоятелства почина млад мъж в Пловдив.

Близки на 70-годишен починал пациент от Стамболийски, разкарван от болница в болница, обмислят да потърсят правата си в съда. 

Припомняме, че за последните 24 часа коронавирусната инфекция отне живота на 42-ма души, а от началото на епидемията жертвите са 2820.

През изминалото денонощие в страната са установени 2279 нови носители на вируса SARS-CoV-2. Направени са 5729 теста. Новите положителни представляват 39,7% от тестваните.

Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус е 120 697, като 4737 от заразените са медици.

В Ямболско не можело да бъде обособена COVID болница

В Ямболско не можело да бъде обособена COVID болница

При критична ситуация ще се разкрият още 20 легла в областната болница

Най-много са новорегистрираните носители на вируса в София, Варна и Бургас.

Активните случаи към момента са 82 125. Под карантина остават 58 127 души.