Протестиращите упрекнаха Отровното трио, че не ги допуска да зададат въпроси в онлайн разговора, който тримата организатори на антиправителствените протести проведоха с граждани.

"Лично аз, просто са ме блокирали и не мога да влезна да задам въпроси", заяви участникът в протестите Петър Недевски, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Недоволните участници в протестите отправят упреци към Арман Бабикян, Велислав Минеков и Николай Хаджигенов във връзка с изразходването на събраните средства и решението за прекратяване на протестните акции в предишния им формат с всекидневни прояви.

"Има ли останали средства от тези пари, които бяха набирани по сметките за протеста и ако има, те ползват ли се за партийна кампания? Нормално е, логично е и справедливо тези средства да бъдат предоставени на протестиращите хора." - отбелязва Тодор Стоянов, също участник в протестите.

"Приключваме с даренията, закриваме сметката - останалите пари даряваме на Центъра за детска онкохематология към ИСУЛ и започваме да събираме пари конкретно за политически проект и участие в изборите." - коментира Николай Хаджигенов.

"Как така те еднолично решиха, че протестите приключват? Това е първият и основен въпрос. Съгласуваха ли го с някой или просто сами решиха, че така трябва да продължи." - пита Петър Недевски.

"Променихме формата на протестите, защото този инструмент в този му вид се изчерпа. Той постигна неща, които не сме си мечтали дори. Дойде време да променим протестите и затова не се налага да се допитваме до никого. Никой не е спрян, напротив, ние всеки ден насърчаваме всеки един да протестира както намери за добре." - уверява Хаджигенов.

"Искам да кажат политически ли бяха натиснати та да напуснат протестите, те ли направиха протестите с цел да влязат в политиката?" - посочи протестиращият Росен Петков.

"Не се подготвяме и не правим партия, но както виждате правим граждански комитети в цялата страна, тоест ще присъединим тези хора, които вярват на Отровното трио и гражданите. Те са се борили през всички тези дни и имат желание за промяна на системата, за да се променят нещата в България." - репликира Арман Бабикян от Отровното трио.

Отношенията между протестиращите от Орлов мост и Отровното трио се обтегнаха след разделянето на протеста, посочва Bulgaria ON AIR.

Междувременно пред Съдебната палата за 12-и път се събраха от "Правосъдие за всеки", като отново поискаха оставките на Висшия съдебен съвет, както и радикални промени в съдебната система.