Протестиращите срещу правителството отново са блокирали трите възлови софийски кръстовища - на Орлов мост, пред СУ "Св. Климент Охридски" и в т. нар. триъгълник на властта. Към 23 ч. няма напрежение, предаде БНР.

След 21 ч. демонстрантите преминаха с викове "Оставка" от пространството пред Министерския съвет до Орлов мост, където е и най-голямата барикада на протестиращите. Силният дъжд обаче принуди мнозина да си тръгнат веднага след шествието.Полицейски патрули почти не се виждат. Двоен кордон от полицаи имаше около сградата на Народното събрание.

Огнян Минчев: Протестът има нужда от лидерство, не от оперетни фигури

Огнян Минчев: Протестът има нужда от лидерство, не от оперетни фигури

Има шанс за успех при конкретни цели...

Организаторите на протеста за пореден път бяха осигурили яйца и домати, които полетяха към сградата на Министерския съвет. Жена се промъкна между полицаите в кордона, който охраняваше сградата, за да хвърли отблизо яйце по официалния вход на сградата. След това, в продължение на няколко минути, тя танцуваше зад огражданията въпреки призивите на органите на реда.

По повод призива на кмета Йорданка Фандъкова към протестиращите да не блокират центъра на София, от импровизираната трибуна се чу изказване, че това не е необходимо да сторят хората, тъй като кметицата вече е направила това с некачествените ремонти в града.

Атлантици към протеста: От хаос в обществото ни интерес има само Русия

Атлантици към протеста: От хаос в обществото ни интерес има само Русия

Гражданската активност е в интерес на страната ни, но не и нарушаването на законите...

По-рано днес бурята отнесе част от палатките, разпънати на площад "Независимост".

В лагера на "Орлов мост" няма големи поражения заради бурята. Хората са струпани под шатрите и не спазват дистанция от 1.5 метра. Полицейските коли са на голямо разстояние от протестиращите. По-рано тази вечер на място дойде и лидерът на "Да! България" Христо Иванов. Протестиращите са построили лагера си от двете страни на пътното платно. Средата му е освободена за линейки и пожарни автомобили. Лагерът е ограден от контейнери за смет, пейки от Борисовата градина, дървени палети и бетонни кашпи. Интензивно е движението на пешехотдци, велосипедисти, скейтбордисти. Лагерът вече е електрифициран чрез агрегат.

Вчера палатките бяха премахнати при акция на полицията, но лагерът беше възстановен вечерта.

СДВР: Барикадите ще бъдат премахнати и ще намалим броя на полицаите

СДВР: Барикадите ще бъдат премахнати и ще намалим броя на полицаите

През нощта на 7 август бе направен неуспешен опит да се пролее кръв