Барикадите ще бъдат премахнати и ще намалим броя на полицаите, охраняващи протеста. Това каза на брифинг директорът на СДВР ст. Комисар Георги Хаджиев пред журналисти.

Искам да поднеса извинение на всички столичани, към всички съвестни граждани и данъкоплатци, които и днес се налага да търпят грубото нарушаване на обществения ред след изграждането на нерегламентирани палаткови лагери в центъра на София, каза Хаджиев.

През нощта на 7 август бе направен неуспешен опит да се пролее кръв в центъра на София, да се взриви гражданския мир. Имаше къртене на преместваеми съоръжения, кофи за боклук, пейки, изграждане на барикади. Позиционираха камъни, павета, бутилки, с цел използване срещу силите на закона, допълни той.

Фандъкова: Различията не се охраняват с барикади

Фандъкова: Различията не се охраняват с барикади

Моят призив към организаторите на протеста е да спазят закона

По думите му относно подготовката на тези лица "да окървавят центъра на столицата" свидетелства и начинът на барикадиране, който е блокирал дори преминаването на линейки през района.

News.bg припомня, че вчера полицията премахна палатките от трите кръстовища в столицата. В резултат на това бяха задържани 12 лица, осем от тях за неизпълнение за полицейско нареждане и три без документи за самоличност. По-късно те бяха освободени.

Вчера бяха арестувани и двама протестиращи във Варна заради отказ да възстановят движението. Премахнати бяха и палатките в Стара Загора.

По-късно обаче, протестиращите отново блокираха "Орлов мост".