Протестът в София продължава.

Към 21:15 ч. след изпълнение на националния химн, протестиращите се отправиха на шествие към парламента по бул. "Цар Освободител", след което продължиха по към "Орлов мост", където блокираха движението, съобщи бТВ.

твоюваме си "Орлов мост" обратно. Това място е символ на свободата от 1990 г. насам. Не може да се гонят протестиращите посред нощ", сподели един от демонстрантите пред bTV

Демонстрантите отново разпънаха палатки на възловото кръстовище. Пространството между Ректората и Орлов мост е превърнато в пешеходна зона. 

Междувременно сред протестиращите се появи информация, че полицията се готви да разруши новосъздадения палатков лагер в "Триъгълника на властта". Там протестиращите също започнаха да опъват отново тенти и палатки на пътното платно срещу Министерски съвет.

"Опитаха се да изгонят хората и затова се върнахме с част от хората от "Орлов мост" обратно, за да ги подкрепим", обясни Арман Бабикян от "Отровното трио".

Движението по булевардите "Дондуков" и "Цар Освободител" е блокирано от протестиращи, събиращи се в "триъгълника на властта" за поредната вечер на антиправителствен протест в София. В района има засилено полицейско присъствие, съобщи БНР.

Група протестиращи по-рано се опита да блокира движението по бул. "Цар Освободител", като демонстрантите пресичаха непрекъснато пешеходната пътека пред сградата на Българската народна банка, но полицията успя да осуети провокацията.

Психолог очаква протестът да радикализира

Психолог очаква протестът да радикализира

Поведението на Борисов е неадекватно, а Радев имал фалшиво поведение

Участник в протеста нарече "пореден автогол на правителството" премахването на блокадите в страната.

"През последния месец станахме свидетели как всяка тяхна следваща стъпка е грешка".

34-годишен мъж беше задържан в района на Българската народна банка, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи.

КРИБ молят Борисов да определи места за протестиращите

КРИБ молят Борисов да определи места за протестиращите

Блокадите на възлови пътни артерии оказват твърде негативно влияние

Полицаите забелязали, че той многократно пресичал пешеходна пътека, носел и бухалка:

"Лицето беше проверено и ще бъде транспортирано до съответното РПУ. Срещу него не е използвана физическа сила, до момента, в който не се опита да осуети проверката на колегите. Затова се наложи".

Задържаният се представи като Димитър Марков, строителен инженер:

"Бях на тренировка по бейзбол и се прибирам вкъщи, след което бях задържан. 20 минути чаках да бъде направена проверка на личната ми карта. След това ме извикаха в този бус, където започнаха да ме вкарват с ритници".

КРИБ молят Борисов да определи места за протестиращите

КРИБ молят Борисов да определи места за протестиращите

Блокадите на възлови пътни артерии оказват твърде негативно влияние

"Най-важното е да няма полицейско насилие". Това каза пред БНР президентът Румен Радев, който разговаря с граждани пред сградата на "Дондуков" 2.

"Аз няма от какво да се страхувам. Какво да ме притеснява? Какво ще стане довечера? Най-важното е да няма полицейско насилие. Надявам се, че правителството няма да се компрометира и да се превърнем в полицейска държава", каза Румен Радев.