Събитията от снощи са организирани и режисирани от Борисов със съдействието на МВР и вероятно е платено от някого, ако трябва да предполагам, вероятно от Пеевски. Това заяви пред БГНЕС адвокат Николай Хаджигенов от т.нар. "Отровно трио".

Днес заедно с протестиращите той отново излезе на пл. "Независимост".

Според него, ако полицията си е била свършила работата, е можело да се предтвратят инцидентите с внесените на протеста бомбички.

Пострадал полицай: Няма как нормален човек да ви пусне бомба в краката

Пострадал полицай: Няма как нормален човек да ви пусне бомба в краката

Полицията не можела да действа, когато провокаторите са смесени с нормални протестиращи

"До вчера 56 дни се опитваха да окалят протеста по всевъзможен начин - не се получи. Единственото нещо, което можаха, е да го окървавят - това им се получава безотказно", подчерта Хаджигенов.

Той заяви, че е уведомил шефа на СДВР, че протестиращите възстановяват палатковите лагери. По негови думи те ще бъдат възстановени до края на деня, като се започва с този на пл. "Независимост".

С живи вериги блокираха отново движението в Триъгълника на властта
Обновена

С живи вериги блокираха отново движението в Триъгълника на властта

Полицейското присъствие в района остава засилено

Аз не съм видял доказателства, че е имало бомбички и други неща в палатките, но ако приемем, че е вярно, упрекът отново е към МВР, отбеляза Хаджигенов. и допълни, че на пл. "Независимост" има повече камери на квадратен метър, отколкото в цялата страна. Това по негови думи означавало, че полицията го е "проспала", т.е. е станало с нейно съдействие.

"56 дни на всичките КПП-та спират хора с багаж или ги връщат, бъркат по джобовете и чантите на хората, което е незаконосъобразно, изведнъж снощи 100 човека прекараха една купчина бомби. Снощи тук беше Бейрут", категоричен бе Хаджигенов.

Припомняме, тази сутрин стана ясно, че 126 души са били задържани при размириците на снощния протест, а над 80 полицаи са били ранени.

Блокадата на Орлов мост падна

Блокадата на Орлов мост падна

Няма палатки и блокирани кръстовища в столицата