От днес започват комплексни проверки между ИА "Автомобилна администрация", МВР и НАП в районите на ГКПП-тата за контрол на превозите на туристи и лица от нелицензирани превозвачи. Това съобщи Росен Желязков след днешната кръгла маса, организирана от автобусния бранш.

Такива проверки ще се извършват и на летище София и на други места във вътрешността на страната. В ход е и процесът по приемането на промени в Закона за автомобилните превози, където тази тема е застъпена, като се работи и по инкриминирането на тази дейност, обяви министър Росен Желязков.

Желязков отбеляза, че субсидиите и компенсациите, които се изплащат от държавата към автобусните превозвачи, няма да бъдат намалявани и ще бъдат изплащани своевременно.

Превозвачите искат едно, а получавали други

Превозвачите искат едно, а получавали други

Те искат искат заеми с ниски лихви

По отношение на законодателните мерки, предстои заседание на транспортната комисия в Народното събрание. Вярвам че народните представители ще се справят с достойнство към очакванията на бранша, каза още министърът. Той обяви, че срокът за доказване на финансова стабилност от фирмите е удължен с три месеца.

Българската агенция за експортно застраховане ще поеме голяма част от обезпечението по оставащите 20% от отпусканите кредити от Българска банка за развитие. Той обясни, че това означава че кредитите за ликвидност ще бъдат почти 100% обезпечени.