Днес след 16 ч. бе възстановено движението на леките автомобили, пътуващи към Кулата в участъка от АМ "Струма" край Дупница. Извършените днес тестове на носимоспособността на съоръжението при 62-ри км потвърдиха първоначалните оценки на експерти, че е възможно пускане на трафика в платното за София, което е по-слабо засегнато от пожара в депото за отпадъци.

Поне два месеца ще са необходими за възстановяване на виадукта на АМ "Струма"
Обновена

Поне два месеца ще са необходими за възстановяване на виадукта на АМ "Струма"

Този срок е оптимистичната прогноза за възстановяване на съоръжението

Днес и утре, 24 август, в участъка от АМ "Струма" ще преминават леките автомобили, пътуващи към Кулата, а идващите от Кулата към София ще са по Е-79. В неделя и понеделник, когато трафикът от Гърция към столицата е по-интензивен, по автомагистралата ще преминават леките коли за София, а тези за Кулата ще бъдат по Е-79. Целта е максимално улеснение на шофьорите в края на работната седмица и през почивните дни.

През следващата седмица в делничните дни за преминаването на леките автомобили в платното за София на АМ "Струма" край Дупница ще бъде направена допълнителна временна организация на движението в зависимост от интензивността на трафика.

На този етап движението на тежкотоварните превозни средства остава изцяло по Е-79. За повишаване на безопасността от 14 ч. днес до 20 ч. в събота - 24 август, превозните средства над 12 тона, пътуващи към Кулата, ще бъдат пренасочвани от АМ "Струма" към Е-79 при пътен възел "Долна Диканя". При пътен възел "Бобошево" тежкотоварните камиони отново ще продължават пътуването си по автомагистралата.

Отклоняват камионите от АМ "Струма" през Долна Диканя

Отклоняват камионите от АМ "Струма" през Долна Диканя

От 14 ч. петък до 20 ч. в събота превозните средства над 12 тона ще бъдат пренасочвани