На 23 август от 08:30 ч., Георги Терзийски, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" ще провери работата по разчистването на пространството под моста при 62-ри километър на АМ "Струма" от незаконно струпаната смет в обхвата на магистралата. Припомняме, че заради нерегламентирано сметище възникна пожар, който сериозно увреди магистралата.

За улеснение на трафика, от 14 ч. петък до 20 ч. в събота включително, превозните средства над 12 тона, пътуващи към Кулата, ще бъдат пренасочвани от АМ "Струма" към Е-79 при пътен възел "Долна Диканя". При пътен възел "Бобошево" тежкотоварните камиони отново ще продължават пътуването си по автомагистралата. Обходният маршрут за всички останали превозни средства е от п. в. "Дупница" по път I-1 (E-79) до п. в. "Бобошево" на АМ "Струма" и обратно.

АПИ проверява за други сметища под мостове заради пожара край Дупница

АПИ проверява за други сметища под мостове заради пожара край Дупница

До 23 август трябва да бъде извършен обход на всички съоръжения

Директорите на всичките 27 областни пътни управления в страната трябва да представят на УС на АПИ доклади за извършените от тях обходи на всички съоръжения за наличие на нерегламентирано използване на пространството под съоръженията и прилежащия сервитут. Срокът за това е до утре, 23 август. Крайните резултати от проверките ще бъдат представени в началото на следващата седмица.