Разследваният за подкуп чрез изнудване и опит за измама разследващ полицай от Варна беше пуснат под домашен арест, съобщи bTV.

Припомняме, че в петък, 4 декември той бе арестуван по време на спецакция в момент на получаване на част от искания подкуп.

От прокуратурата информираха, че в хода на досъдебното производство са събрани доказателства, показващи, че разследващият полицай е поискал подкуп от 10 хил. лв. И е приел на 4 пъти част от тях - общо 5000 лв.

Задържаха разследващ полицай във Варна за подкуп

Задържаха разследващ полицай във Варна за подкуп

Той е арестуван в момент на получаване на част от искания подкуп

Сумата била поискана от лицето, за да не бъде привлечен към наказателна отговорност. Освен това разследващият полицай го въвел в заблуждение, че трябва да даде сума от 3000 лв. и за наблюдаващия прокурор, който да прекрати делото. Освен това го уверявал, че трябва да даде още 3000 лв. за наблюдаващия прокурор, който ще прекрати това дело.

Престъпленията, за които разследващият полицай е обвинен, се наказват с лишаване от свобода от три до десет години, глоба до 20 хил. лв. и с лишаване от права. Полицаят е с над 20-годишен стаж и до този момент няма провинения. Разследването по делото продължава.