На сайта на българското председателство е качен и третият клип, с който страната ни промотира домакинството си.

Той е посветен на великите личности на България и на откритията на нацията ни и откроява това, което България е дала на света.

От кирилицата и ликовете великите ни писатели, през киселото мляко, народните танци и гласа на Валя Балканска, който се рее в космоса, видеоклипът преминава и през научните ни открития като компютъра, ръчния часовник, шестият тон, лекарството срещу болестта на Алцхаймер. Не са пропуснати и някои от нашите спортни постижения.

Това е третият поред клип, разработването на които стана с обществена поръчка на стойност от 202 000 лева.

Първата лента "Това е България" бе представена в началото на годината от министър Лиляна Павлова и предизвика дори обвинения в плагиатство.
Клипът представя България през погледа на двама влюбени. В него визуалната идентичност и репрезентация, заснети по най-високи стандарти, представя страната ни, като място, в което можеш да се влюбиш от пръв поглед и след това искаш да се връщаш неведнъж.

Вторият клип, който е посветен на ключовите приоритети на страната ни по време на председателството, е с основното послани, че Европа се нуждае от повече сигурност, стабилност и солидарност.