"България като скритото бижу на Европа" през погледа на младите хора е видеоклипът, с който страната ни ще бъде представена по време на председателството.

3-минутният клип бе представен пред журналисти в пленарната зала за европредседателството от ресорния министър Лиляна Павлова.

Румен Радев свика КСНС за Председателството

Румен Радев свика КСНС за Председателството

Консултативният съвет ще се проведе на 9 януари

Клипът представя България през погледа на двама влюбени. В него визуалната идентичност и репрезентация, заснети по най-високи стандарти, представя страната ни, като място, в което можеш да се влюбиш от пръв поглед и след това искаш да се връщаш неведнъж.

Сюжетът е изграден през погледа на двама влюбени - актьорите Бойко Кръстанов и Лорина Камбурова. Музиката е специално композирана от Краси Тодоров.
Видеоклипът: "Това е България" е заснет за 10 дни. Двамата персонажи се срещат на жп гара "Ябълково" , от която тръгват на пътешествие в България, в която се влюбват.

Властта направила необходимия минимум за европредседателството

Властта направила необходимия минимум за европредседателството

Това обяви Лиляна Павлова

Вторият клип, който бе представен, е посветен на ключовите приоритети на страната ни по време на председателството.

В клипа основното послание, че Европа се нуждае от повече сигурност, стабилност и солидарност.
"Това, което искаме да дадем като заявка, е да имаме правилната посока, което да направи Европа едно добро място за живеене за младите хора", посочи Павлова.

Предстои да бъде представен още едни клип с великите личности на България, който цели да покаже - това, което България е дала на света.

Разработването на видеоклиповете е с открита обществена поръчка на стойност 202 хиляди лева.

Най-корумпираната страна поема председателството на ЕС

Най-корумпираната страна поема председателството на ЕС

Това недоумява британският в. "Гардиън"

Освен трите клипа са разработени, анимацията, логото и композицията на музиката.

На въпрос, свързан с откриването на председателството с протести във връзка с курортния комплекс Банско и строителството на втора кабинкова линия, Лиляна Павлова заяви:
"На мен лично ми се иска да не започваме председателството с протести. В България ще бъдат всички европейски международни медии".

Предстои да бъде закупено телевизионно време за промотирането на председателството. Клиповете, освен на български ще бъдат представени и на английски език, както и с жестонимичен превод.

43% от българите вярват в успешно европредседателство

43% от българите вярват в успешно европредседателство

Привържениците на ГЕРБ - оптимисти, избирателите на БСП - по-скептични