Днес повече от всякога Обединена Европа се нуждае от сигурност, стабилност и икономически растеж, социално сближаване, добро бъдеще за младите хора, повече работни места, конкурентоспособност и развит цифров пазар.
Това заяви председателят на 44-то народно събрание Цвета Караянчева на среща с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер и председателите на комисии в родния законодателен орган.

Юнкер похвали България за липсата на бюджетен дефицит

Юнкер похвали България за липсата на бюджетен дефицит

Председателят на ЕК е категоричен, че проблем с корупцията има, но такъв проблем има на други места

По думите й парламентарното измерение на председателството е възможност за участие на парламента в европейския дневен ред. Тя увери Юнкер, че 44-тото НС ще участва активно в дискусията за бъдещето на ЕС. Според нея приносът на Народното събрание е към обсъждането на реформите на ЕС, което е важно и от съществено значение.

Цачева иска Европейската прокуратура да заработи час по-скоро

Цачева иска Европейската прокуратура да заработи час по-скоро

Работим за изграждане на отношенията с партньорските институции и служби

Народното събрание е заявило многократно своята готовност и отстоява политиката си за търсене на съгласие и взаимодействие между парламентарно представените политически сили, посочи още Цвета Караянчева.
Откакто българската дипломация съществува е успяла да хвърли мостове не само в Западните Балкани, но в Турция, похвали ни на свой ред Юнкер. Той сподели и задоволството си да е в България.