Вече почти година COVID-19 променя голяма част от ежедневието. За хората, които работят от вкъщи, едно от предимствата на home office e спестяването на време и ефективността в работния процес. Дигиталните решения за дистанционна работа играят важна роля - пестим време за пътуване и дори разходи за командировки, като запазваме нивото на ефективност, тъй като събеседникът е на екрана срещу нас. Затова голяма част от компаниите в България разчитат на платформи като Microsoft Teams, каквато A1 предлага в своята онлайн платформата за дигитални услуги, като част от Microsoft 365.

Как да устроим своя home office с Microsoft 365 от A1

А1 предлага различни пакети Microsoft 365, които включват стандартните офис програми. Сред тях са Outlook, Word, Excel. За хората, които имат необходимост да презентират, една от най-често използваните програми е PowerPoint. Пакетите, които А1 предлага през дигиталната си платформа, включват също и услуги като Teams, SharePoint Online (споделен портал за документи), Exchange Online (бизнес имейл с 50 GB големина на пощенската кутия).

Ключовата разлика между Microsoft 365 и други софтуерни пакети на американския ИТ гигант е, че цялата информация е в облака и може лесно да бъде достъпвана с потребителско име и парола от различни устройства. Така служителите могат да бъдат ефективни навсякъде - да инсталират своя пакет на таблет, смартфон, преносим или настолен компютър. Това е огромно предимство за хората, които работят в движение, или, както в случая, в последните месеци все по-често - от дома.

Новата зала за бизнес срещи - Microsoft Teams

Екипната работа е жизнено важна за ефективността и успеха на компаниите. Затова за много от фирмите MS Teams дава възможност и подпомага сътрудничеството между служителите, работещи по общи проекти. С тази платформа за сътрудничество те ползват не само видеоконферентна връзка, чат, гласови и видеоразговори. С нея членовете на екипа работят по един и същ документ, споделят общи файлове, планират и задават срокове за изпълнение на задачите. Така можем да споделим в електронна среда PowerPoint презентация, да изнесем доклад, да проведем проучване или обучение, както и да използваме "бяла дъска" - не по-зле, отколкото при физическа среща. Съществено предимство и улеснение е, че може няколко човека едновременно да обработват документи, като например Excel таблици или текстове в Word.

Какво точно спестяваме чрез Microsoft Teams

На първо място - доста време и усилия за обединяване на промените на всеки от участниците в общия финален вариант на текстове, таблици, презентации. Не е за пренебрегване също, че в една онлайн среща могат да присъстват до 250 човека едновременно. Това определено е предимство пред използването на време, средства и усилия за пътуване до друг град или държава само заради среща. Всичко това вече е възможно благодарение на технологиите.

Според проучване на Microsoft още от 2019 г. (Microsoft; Forrester study: The Total Economic Impact ™ OF Microsoft Teams, 2019.) онлайн срещите ни спестяват по около 4 часа на седмица. За 3 години намаляват и командировките с около 150 нощувки, прекарани извън дома по работа. Със 17.7% по-бързо взимаме решения, а спестяваме близо 21,5 милиона долара в световен мащаб.

Microsoft 365 от А1 дава и други предимства за потребителите

Microsoft 365 от А1 се предлага с месечен абонамент за бизнеса. С тях мениджърите и служителите на фирмите имат достъп до инструменти като електронна поща, пространство за съхранение и споделяне на файлове, както и до платформа за видеоконференции, без значение къде се намират. Важно уточнение е, че с Microsoft 365 те ползват винаги най-актуалната версия на приложенията. Поръчката на различните пакети, съобразени с нуждите на бизнеса, става лесно само в три стъпки на A1.bg. Избирате подходящ план и срок на абонамента, добавяте необходимия брой лицензи и регистрирате профил, за да имате възможност впоследствие да управлявате всички закупени от А1 лицензи от едно място и по всяко време. В рамките на няколко минути лицензите вече са активни.

Професионални услуги за преминаване в облака

За компаниите, които се нуждаят от съдействие, А1 предлага и професионални услуги по прехвърляне на данните, запазване на потребителските имена и пощенските кутии и други документи от традиционния към облачния вариант на работа с Microsoft 365, които могат да бъдат заявени при нужда и се изпълняват на проектен принцип, след съгласуване на всички особености и изисквания на бизнес организацията. Броят на пакетите може лесно и бързо да се увеличи, ако числеността на персонала нарасне. Те могат да бъдат закупени от акаунт мениджър на А1 България, ако сте бизнес клиент на телекома, или пък директно към активен номер от А1 или с банкова карта от онлайн платформата за дигитални услуги на А1.

А1 е директен CSP (Cloud Solution Provider) партньор, оторизиран от Microsoft, с ниво на компетенции Gold. Компанията разполага с необходимия опит и екипи от специалисти, които улесняват бизнес клиентите при въвеждане на услугата в експлоатация.