Пътят към пристанище Варна-Запад е в критично състояние. Работници във Варна са в стачна готовност. Това съобщи БНТ. Отсечката, която е с дължина около километър и половина, е с огромни дупки, някои от които са с дълбочина над 30 см. Лошото състояние на пътя създава сериозна опасност за преминаващите по него тежкотоварни камиони, които трябва да стигнат до терминала.

Това е и единственият път, по който служителите на терминала могат да стигнат до работните си места. На много места асфалтът се рони и има големи пукнатини. Опасният път е общинска собственост и се стопанисва от община Девня.

Кметът на Девня Свилен Шитов обясни, че от общината са кандидатствали по съответната програма за селските райони, но не са били одобрени. Той подчерта, че неведнъж е пускал писма, уведомления и е правил всичко необходимо ако има възможност, пътят да стане държавен, тъй като пристанище Варна-Запад е изходна точка към Европа.

Той заяви, че на 24 януари този месец е поканил всички институции, министерства, ведомства, включително народни представители от варненския район, за да се обсъди въпросния казус.

Ако не бъде намерено решение, кметът ще бъде принуден да затвори отсечката. Служителите на пристанището са в стачна готовност.