В състоянието на летаргия, в което се намира кабинетът "Борисов 3", трудно би умрял. Мечките много рядко умират по време на зимния си сън, каза Радан Кънев.

С препратка към актуалната тема за "Суджукгейт" той допълни, че натрупаната сланина е от суджуци.

Суджук не ям, имам високо кръвно, отсече Борисов

Суджук не ям, имам високо кръвно, отсече Борисов

Приказките за "мутренските времена" били спекулации

"Случаят със суджука в Добрич се развива всеки ден във всеки български град. Но в общия случай става въпрос за кеш, а не за суджуци", каза още Кънев.

Мечките издържат особено, ако са се нахранили добре преди това със сланина. "Бойко Борисов и управлението му са натрупали много сланина - и политическа, и материална. Правителството ще стои на власт точно толкова, колкото иска", заяви Кънев пред Нова телевизия.

Нинова доволна, че не е част от управлението на "суджука"

Нинова доволна, че не е част от управлението на "суджука"

Да освободим народа си от страха, апатията и омразата, настоя тя

"Тежката политическа загуба на цялото демократично пространство през март месец беше загуба за стотици хиляди българи, които или гласуваха за партии, които не влязоха в парламента, или бяха принудени да направят нетърпим компромис, гласувайки за ГЕРБ, за да спрат антиевропейската логорея на БСП, която истински ги стресна", смята Радан Кънев.

Настоящият кабинет на Борисов е най-слабият от трите му, убеден Радан Кънев

Настоящият кабинет на Борисов е най-слабият от трите му, убеден Радан Кънев

Продължавало административното управленско безвремие

"Когато поемаш големи рискове и гониш цели, които са непосилни, много често е възможно да загубиш тежко. Не бих се самобичувал. Очевидно е, че имах много грешна преценка за "Да, България". Имаше прекалено голям залог за една карта. Аз заложих всичко, както и голяма част от ръководството на ДСБ", призна Радан Кънев.

"Бих посъветвал хората, които ще обединяват дясното оттук нататък, да си поставят същите високи цели и може би по-ясно да виждат риска от неуспех, защото имаме опит", допълни той.