Президентът на България Румен Радев е "момчето" и "куклата на конци" на съветския генерал от КГБ Леонид Решетников.

Така виждат българския президент младежите на ГЕРБ, които приеха декларация на Десетия Зимен университет на МГЕРБ.

В декларацията младежите на ГЕРБ заемат позиция за ескалиралата ситуация около Венецуела и отказа на президента Николас Мадуро да допусне хуманитарна помощ от Колумбия и Бразилия.

285 са пострадали на границата с Венецуела

285 са пострадали на границата с Венецуела

Сблъсъците в Латинска Америка продължават

"Ние, младежите от ГЕРБ считаме, че унищожаването на хуманитарна помощ е престъпление срещу човечеството. Потъпкването на човешките права не може да бъде толерирано повече от демократичния свят", се казва в позицията и подчертават, че "никой не иска да се меси във вътрешните работи на Венецуела", но "изборът на Николас Мадуро е нелегитимен. Това беше признато официално дори от Социалистическия интернационал".

"На този фон българските остриета на руския хибриден гуру ген. Решетников - председателят на БСП Корнелия Нинова и техният президент Румен Радев, застанаха на страната на диктатурата и подкрепиха диктаторския режим на Мадуро. Те призоваха за ненамеса по казуса", атакуват младежите на ГЕРБ Радев и БСП.

От МГЕРБ питат "какъв президент е Румен Радев, след като в момент, в който цялата демократична световна общност подкрепя Хуан Гуайдо и парламента на Венецуела, той остана в отбора на малкото останали диктатори? Дали Радев е европейски президент и натовски генерал или е куклата на конци на съветския генерал от КГБ Леонид Решетников?".

Венецуела трупа войници по границата с Колумбия

Венецуела трупа войници по границата с Колумбия

Венецуелски войници до границата с Колумбия използваха сълзотворен газ

"За нас отговорите на тези въпроси са ясни и категорични. Евразийският диктаторски манталитет на Румен Радев е очевиден и не може да се скрие. Проблемът е докъде той може да стигне, след като ценностната му система приема неутрално безразборното убиване на гладуващи хора от армия, само защото се опитват да достигнат до храна и лекарства? За нас от МГЕРБ е опасно такъв човек да бъде върховен главнокомандващ на Българската армия! А по повод призивите на президента да запазим неутралитет, припомняме един знаменит цитат от Данте Алигиери - "Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет!", подчертават младежите на управляващата партия.

Относно позицията на Нинова според МГЕРБ "това е нищо повече от поредната доза отровно лицемерие от нейна страна".

"Нинова умишлено крие пред българските си симпатизанти, че международната организация, в която тя е заместник-председател - Социалистическият интернационал, прие още преди дни Хуан Гуайдо и венецуелското Народно събрание за единствени легитимни органи в страната", уточняват младежите.

Венецуела частично затвори границата с Колумбия

Венецуела частично затвори границата с Колумбия

Правителството е издало нареждане за затваряне на три пропускателни пункта

"За нас, младежите от ГЕРБ, цялата тази шизофренична ситуация около Нинова, с двойствените ѝ позиции, и Радев, с евразийските му кукловоди поставят няколко много сериозни въпроса:

Дали всъщност президентът Радев не се опитва да се превърне в българския Мадуро - безцеремонен, циничен и самодостатъчен?

Къде Нинова лъже - в чужбина, когато организацията, на която е заместник-председател, подкрепя Гуайдо или в България, когато организацията, на която е председател, подкрепя Мадуро?

⁃ Демократична партия ли е БСП, след като подкрепя диктаторски режим и то не за първи път? (Припомняме, че в миналото БСП се обявяваше в подкрепа и на режимите на Слободан Милошевич и Садам Хюсейн).

⁃ Няма ли очевиден риск от изтичане на класифицираната натовска информация към вражески сили, след като "момчето на Леонид Решетников" има най-висок достъп до такава, а публично изразява различни позиции от тези на Алианса?

⁃ С методите на Мадуро и помощта на Решетников ли БСП отново ще се опита да спечели европейските и местните избори, които наближават?", питат младежите.

В края те настояват за "честни отговори" от Радев и Нинова, "защото истината за тях е вечно неудобна".