Венецуелски войници до границата с Колумбия използваха сълзотворен газ срещу група хора, която се опитва да влезе в съседната страна, информира "Ройтерс", като цитира очевидци.

Правителството на президента Николас Мадуро частично затвори границата, след като опозиционни лидери се опитват да внесат хуманитарна помощ от чужбина, което не се одобрява от управляващата Социалистическа партия.

Снимка 408424

Източник: ЕПА

ООН призова за избягване на насилието във Венецуела

ООН призова за избягване на насилието във Венецуела

До сблъсъци се стигна вчера в страната

Руски медии съобщават, че Венецуела трупа войници по границата с Колумбия от съображения за сигурност по инструкции на Мадуро.

Преди няколко дни Венецуела затвори границата с Бразилия.

Междувременно АП информира, че стотици венецуелци са пренощували в близост до мост в Колумбия, където е доставена хуманитарна помощ, която чака да бъде внесена във Венецуела. Тя включва медикаменти и храна. Правителството на Мадуро твърди, че това е част от опит за преврат.

Опозицията планира да използва камиони и маси от хора по граничните мостове, които свързват Колумбия с Венецуела за вкарване на хуманитарната помощ, която е близо 200 тона. Тя е доставена от САЩ през последните няколко седмици.

Снимка 408423

Източник: ЕПА

Боливия обяви US помощта за Венецуела за "троянски кон"

Боливия обяви US помощта за Венецуела за "троянски кон"

Ево Моралес е известен съюзник на Мадуро и критик на САЩ