Ще помогнем на Бойко Борисов за много неща. Това каза в парламента служебният вътрешен министър Бойко Рашков в отговор на въпрос "Какво ще направи МВР по казуса Мата Хари?". Рашков държеше папка в ръце и започна да я отваря и да размахва от нея листи, в които, по думите му, се съдържат доказателства за "уж строежа на магистрала "Хемус" по времето на Борисов, Николай Нанков и Петя Аврамова (б.а. министри на регионалното развитие и благоустройството).

"Онзи ден задържахме под стража един, в който са били съсредоточени десетки милиони левове. В тази папка са сведения от човека, който е свидетелствал пред съдия за човек, задържан под стража и днес ще се произнася съдът, той сега е със 72 часа мярка, да видим как ще реагира българският съд. Но има достатъчно доказателства и документи за строителството на магистрала "Хемус" ... по времето на Борисов, Нанков, Аврамова, посочи той.

Снимка 556679

Източник: БГНЕС

Държавата отпуска 70-80 млн.лв., парите влизат в банка и се получават документи на малоимотен човек, който е работил на автомивка на Околовръстния път, който по указания на някои заинтересовани, включително политически лица, си е регистрирал фирма, без да има понятие от тази дейност, фирма, която не е трябвало да съществува... За да може само по документи да осъществява строителство, затова, което този човек е направил, той е получавал суми от 1000 до 2000 лв., в един момент е получил и автомобил за това, което е вършил. В папката съм събрал всичко, затова ще идвам в парламента само с папка и ще показвам документи, каза Бойко Рашков.

Задържаха човека, изнесъл парите за "Хемус" в сакове и чували

Задържаха човека, изнесъл парите за "Хемус" в сакове и чували

Спрямо 42-годишния мъж е повдигнато обвинение за пране на пари

Той извади от папката документа за съответния човек, за който говори, като скри името му с ръка и обяви: Сведенията му ще станат публично достояние, цялото общество трябва да знае какво са правили, когато са правили уж магистрала Хемус.

Ще направя необходимото и не ме интересува какво мнение имат ДПС и ГЕРБ към мен! Довиждане, каза Рашков и напусна сградата на Народното събрание.