Софийска градска прокуратура се е самосезирала за излезлите вчера снимки на сайт от спалнята на експремиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Възложили са проверка по реда на чл. 145 от Закона за съдебната власт. След проверката гражданите ще бъдат информирани за резултатите.

Припомняме, това не са първите снимки, които излизат от спалнята на Борисов. Предишните са от лятото на 2020 г. - на тях се виждат спящият Борисов с пистолет до главата и пачки в нощното му чекмедже. Тогава той каза, че снимките са направени от жена, с която имал близки отношения и я нарече Мата Хари.

През декември 2020 г. прокуратурата излезе с резултат по направената тогава проверка. Становището им беше, че са манипулативни.

Предоставените за изследване файлове са с лесно забележими допълнителни промени във времевите характеристики и имената им. Част от тях са с променени дати на заснемане - 2013 година, 2021 година, 2024 година. Датите, извлечени чрез експертизата са 25 септември 2017 година, 4 януари 2019 година, 6 февруари 2019 година. Една от снимките е с намалени размери.

На видеото, което било с лошо качество се виждала за кратко жена с черна рокля. Не е установено лицето, което го е заснело и направило снимките.