Разкриха незаконна печатница за документи при полицейска операция в Костенец, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Задържан е криминално проявен и осъждан мъж. Иззети са множество дипломи, удостоверения и свидетелства за завършено образование, както и незаконно притежавани боеприпаси.

Снимка 394240

Източник: пресцентър МВР

Операцията е проведена на 4 декември по обяд от "Противодействие на икономическата престъпност" в ОДМВР- София и РУ- Костенец. Претърсен е частен имот в град Костенец, в който е живеел 58-годишен криминално проявен и осъждан мъж.

Иззети са: пишещи машини; скенер; ксерокс; ламинатор; метална преса; множество дипломи, свидетелства и удостоверения за завършено основно, средно, висше образование и професионална квалификация; СУМПС; корици на дипломи и копия от бланки на документи; бележки с лични данни на лица, учебни заведения, населени места; метални форми с изобразени на тях букви и цифри; метални плаки- заготовки; ксерокопия на документи за самоличност; печати на учебни заведения вкл. и нотариални, както и заготовки за такива.

Снимка 394236

Източник: пресцентър МВР

Допълнително са открити и иззети и 98 патрона и три метални писалки за изстрелване на боеприпаси, без да е налице надлежно разрешително за законното им притежаване, както и различни други веществени доказателства, съотносими към извършваната престъпна дейност.

Обитателят на адреса е задържан за срок до 24 часа.

Снимка 394232

Източник: пресцентър МВР

Задържаният е заплашен от няколко години затвор за незаконно притежание на боеприпаси и фалшифициране на документи.