Много малко заведения бяха отхлабили мерките за персонала. Не мисля, че задължителното носене ще доведе до нещо негативно или до затваряне. Това заяви пред Bulgaria ON AIR председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов по повод задължителните противоепидемични мерки.

Нещата са малко странни - влизаме в заведение, в което има 200 човека, където всички са без маски, а в същия момент има двама бармани, петима сервитьори, които са с маски, отбеляза той и напомни, че маската се маха при поръчката или когато се храним.

Той беше категоричен, че ограниченията не са нищо ново и не пречат на работата.

Не можем да прехвърляме броя на заразените върху заведенията и търговските обекти, подчерта Алибегов и напомни, че по-рисковите групи трябва да се пазят, а всички трябва да свикнем да живеем с коронавируса.

Според него до края на месеца най-вероятно ще се работи на 50%, а след това ще се пристъпи към отпускане на мерките.

Той посочи, че има много държави, които тепърва отварят заведенията. По негови думи не ни очаква добро лято липсата на туристи. За съжаление обаче по нашето Черноморие липсвали и българите. В социалните мрежи всичко е срещу българското Черноморие, там се възхвалява Гърция, където е в пъти по-скъпо от при нас, отбеляза Алибегов.

Шефът на БАЗ подчерта, че се прави всичко възможно българският турист от големия град да посети Черноморието. Проблем по неговите думи обаче бил Законът за шума. По тази причина от бранша възнамеряват да поискат удължаване от 23.00 на 01:00 или 02:00 часа.

Маските задължителни на закрито, но не по масите в заденията

Маските задължителни на закрито, но не по масите в заденията

Преустановяват се присъствените учебни занятия

Относно видеото, показващо купон в благоевградска дискотека, където облечени с предпазни облекла танцьори пръскат в клуба срещу коронавирус, Алибегов заяви, че няма нищо нередно и случаят се преекспонира.

"Това е част от нощната програма, те не са искали да обидят никого, а са искали да се впишат в сегашната обстановка. А ако трябва да сме по-точни - това трябва да е облеклото, което персоналът трябва да носи в нощното заведение, ако искаме да спазваме мерките", коментира той.