Ако не се осигури възможност за 24-часов контрол във фабриките за бутилиране на спиртни напитки на "Винпром Карнобат", без да скача целият завод във всеки един момент, в който се пипне някой кран, лицензът трябва да бъде отнет.

Това обяви председателят на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата в Народното събрание Емил Димитров-Ревизоро в ефира на Нова телевизия.

Съдът отхвърли искането на Агенция „Митници” и отвори обектите на "Винпром Карнобат"
Обновена

Съдът отхвърли искането на Агенция „Митници” и отвори обектите на "Винпром Карнобат"

Протестиращите ликуваха след решението на съда

По домова книга всички хора трябва да бъдат освободени, защото казва кой трябва да влиза в завода и кой не, призова той.

Ако хората в Карнобат бяха останали без работа по една или друга причина, щяха ли да се радват и да отидат в Бюрото по труда като безработни и да искат обезщетения. Ако приемем, че има измервателна тръба, ще излезе, че митницата е виновна, обясни Ревизоро.

Агенция "Митници" иска обектите в Карнобат да бъдат запечатани още 60 дни

Агенция "Митници" иска обектите в Карнобат да бъдат запечатани още 60 дни

В производствен обект имало специална тръба за спирт, който бягал от акциз

Той поясни, че ако през измервателната тръба би могло да излезе алкохол, може да напълниш по един камион на час, а не само за Гърция, изтъкна Димитров.

Кранът нямал пломба и се използвал един път в годината. Ако се окаже, че през него може да минава алкохол, ще се запитаме защо митницата не си е сложила пломба. Алкохолът, който е вътре в крана и вътре в цистерните, какъв е, или е друг, запита Ревизоро и добави, че не трябва да се бъркаме в следствието и да се дават оценки и обвинения.

Спонтанен протест на стотици служители на "Винпром Карнобат"
Обновена

Спонтанен протест на стотици служители на "Винпром Карнобат"

Жандармерия пази жп линията София - Бургас

Ако се използват един път в годината подобни тръби, то те трябва да бъдат пломбирани и ако се установи, че би могло да се изведе алкохол, митницата ще е виновна, че не си е сложила пломба, обясни той.

Трябва да се изчака резултатът от следствието, за да се види какво ще покаже, защото хората биха могли да бъдат невинни, но ако има алкохол, виновна ще е митницата, изтъка Ревизоро.

Димитров посочи, че има 16 нелегални фабрики за цигари в Европа, 4 в България, още една която произвежда тютюн и друга в село Оризаре, област Бургас, за която има сигнал за някакъв господин Арабаджиев.

"Ако вие продавате или разпространявате цигари, носите отговорност, но ако произвеждате десетки тирове с цигари, не носите отговорност. В момента, в който се промени законът, за да може тези хора да не останат безнаказани, се оказва, че може ли да не е сега, а да го отложим за по-нататък", ядоса се той.

Ревизоро добави, че в България досега не е имало такава Комисия за борба с контрабандата и сивата икономика. Когато има позиция от премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров по темата за цигарите, то не бихме могли да изпращаме престъпниците с почести, а този, който е продал три стека да го съдим, възмути се той.

Днес всички заводи на "Винпром Карнобат" подновяват работа.

Вчера районният съд в Карнобат не удовлетвори искането на Агенция "Митници" фабрики на "Винпром Карнобат" да останат затворени за 60 дни.

"Винпром Карнобат" на Миню Стайков възобновява работа

"Винпром Карнобат" на Миню Стайков възобновява работа

Вчера районният съд в Карнобат не удовлетвори искането на Агенция "Митници"