На много хора пътят тръгва от тук и пожарната продължава да бъде постоянен действащ орган за каквото и да било.

Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров при официалното откриване на модерния тренировъчен полигон за реакция при наводнения до сградата на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

Полигонът ще помогне на хората да имат навици и тренираност за реалните ситуации, посочи Димитров и допълни, че докато не му мине политическата кариера, нямало да каже какъв е бил. Той все пак напомни, че през годините много пъти е идвал в пожарната.

Четвърти ден гасят големия пожар в Старозагорско

Четвърти ден гасят големия пожар в Старозагорско

Очаква се днес пламъците да бъдат локализирани

Каквото се случи, първо звъним на полицията и на пожарната. Трябва да правим път на пожарните, когато минават, не само на линейките, настоя Ревизоро.

На площадката, изградена с европейско финансиране, са разположени 19 различни поста и съоръжения, включително изкуствени водоеми.

Центърът е създаден по проект "Установяване на шест центъра за повишаване готовността на населението за адекватна реакция при наводнения и последващи кризи", финансиран по ОП "Околна среда".

Ревирозо си спомни, че в пожарната за първи път се е срещнал с много добри хора. Преди време "кръстили факултета "Факултет на главните секретари", а сега вече бил "Факултет на премиерите".

"Малко са факултетите в България, които могат да се похвалят, че хора, които са ги завършили, са станали главен секретар на МВР или премиер на държавата и то няколко пъти. В английските училища слагат портрети и се гордеят с всички свои възпитаници, които са израснали някъде в живота по света. На много хора пътят тръгна оттук и това са хора, които се грижат за живота, сигурността и здравето на всички нас", обясни Ревизоро.

Темата свързана с пожарите е на дневен ред, особено след избухването на различни пожари в страната.

Припомняме, че днес бе съобщено, че четвърти ден продължава гасенето на големия пожар в Старозагорско.

Вчера пожар изпепели 8 къщи в Бургаско.

Същият ден избухна пожар и в Захарния комбинат в Пловдив.

На 14 септември пожар причини верижна катастрофа на Подбалканския път.