Родители на седмокласници от основното училище в село Горно Драглище, където е станал инцидент между ученичка и учител обявиха днес, че категорично подкрепят преподавателката по български език г-жа Фаразова, съобщи БНР.

По думите на майки на седмокласници, ученичката е имала конфликти със своите съученици, системно е нарушавала учебния процес и е провокирала нееднократно преподаватели от училището.

Директорът Бойчо Пукнев е категоричен, че не е редно каквото и да е посегателство от страна на преподавателката, както и упражняване на насилие.

Момиче твърди, че е бито от учителка

Момиче твърди, че е бито от учителка

Случаят е от разложкото село Горно Драглище

Той е изискал подробно писмени обяснения от нея, както и от дежурната по време на инцидента учителка, която също е заснета в клипа и става свидетел на своеобразното посегателство от страна на класната ръководителка Рая Фаразова.

При всеки случай физическо посегателство над дете в класна стая допи при провокация е абсолютно недопустима, и възможните начини за справяне със ситуацията, след като и родителят не е упражнил контрол, е търсене съдействие на Детска педагогическа стая, МКБППМН, психолог и др.

След, като бе дадена гласност на случая, родители на ученици от същия клас подкрепиха класната ръководителка и обявиха, че събират подписка в нейна защита.