Петима горски стражари от Регионално управление на горите – София днес преди обяд са зверски пребити на пътя Самоков-Ихтиман при изпълнение на служебните им задължения, съобщиха от пресцентър на Министерството на земеделието.

Инж. Светослав Николов, Христо Христов, Красимир Ненчев, Пламен Петков и Здравко Алипиев – стражар от ДЛ-Пирдоп, са били служебно командировани в района на Държавно лесничейство- Самоков в помощ на колегите им при охраната на горите.

Около 11.00 часа, докато пътуват в служебния си джип УАЗ, петимата били засечени от автомобил “Жигули”, от който внезапно изскачат петима роми, които се нахвърлят да ги бият с метални тръби.
Свидетели на инцидента стават двама дежурни по това време служители от ДЛ- Самоков, които в своите рапорти посочват, че трима от циганите са системни нарушители, познати както на лесничеите, така и на полицията в града.

Двамата очевидци се опитват да прекратят побоя, при което единият от нападателите пробва да отнеме законно притежаваното оръжие на един от потърпевшите, но не успява. Впоследствие ромите се качват в колата и избягват към Самоков.

На мястото на инцидента остават пребитите служители, двама от които са сериозно наранени в резултат на нанесените им удари.
Пострадалите лица са транспортирани до спешна медицинска помощ в Самоков за изследване, своевременно са уведомени РПУ в града и Районната прокуратура.

В резултат на побоя, нанесен от ромите Трайко Василев, Васил Касабов, Борис Илиев и още двама засега неизвестни - всички от гр. Самоков, единият от горските стражари е с комоцио, а двама са в неподвижност и са настанени в болницата в града.