Наблюдаваме битка за служебен кабинет, а не толкова за провеждане на ранни избори. Това каза лидерът СДС Румен Христов в ефира на Bulgaria ON AIR.

В една демократична държава, каквато претендира, че е България, тези въпроси се решават на избори. Хората гласуват, определят тези, които ще управляват. Защо десните трябва да спечелят отново? Десницата е формация, която е "за" ЕС, а левицата - с носталгията към бившия Съветски съюз и Евразия, коментира той.

Според него младите хора протестират искрено, но ще останат излъгани. Те искат смяна на модела. Смяна на модела без смяна на Конституцията не може да има, поясни той.

За оставка на кабинета септември месец разсъждава Дончев

За оставка на кабинета септември месец разсъждава Дончев

"И 10 човека да са на площада, не можем да пренебрегнем гнева им"

По думите му идеите на ГЕРБ и СДС за големите неща, които определят посоката на развитието на България и дясното, което я защитава, съвпадат.

Тази сутрин вицепремиерът Томислав Дончев също изяви своята позиция по темата. Според него има вероятност да има оставка на правителството септември месец. По думите му по този начин парламентът ще приеме всички важни закони.

Припомняме този коментар бе провокиран след като премиерът Бойко Борисов каза пред своя актив, че обмисля вариант правителството да завърши мандата си, но без него. Това се случи на вчерашната национална конференция на ГЕРБ.

Повод за тези разсъждения са продължаващите 28 дни протести в различни градове на страната и на наши сънародници в чужбина. Искането на протестиращите е оставка на кабинета "Борисов-3" и на главния прокурор Иван Гешев.