Държавният глава Румен Радев пристигна на място в Перник за издирването на изчезналия Александър.

"Работи се по абсолютно всички версии, заяви той.Надявам се това мащабно действие да даде резултат," сподели той.

Държавният глава отчете солидарността към трагедията. Радев благодари на всички, които са се включили в издирването. В момента няма водеща версия, каза още президентът.

Към момента няма нужда от включване на армията в издирването, стана ясно от коментара му.

Румен Радев поиска децата със специални потребности да бъдат оборудвани със специални устройства. Те не били скъпи. Девет сигнала днес са постъпили към органите на реда за детето.

Въпреки продължаващите усилия по издирването на детето засега няма резултат. В операцията беше включена и специализирана техника, както и хеликоптер. 

Във Фейсбук и Инстаграм ГДБОП публикува линк със снимка на изчезналия Александър, който се вижда от потребителите на двете социални мрежи в радиус от 200 км от мястото на изчезването му. Публикацията е и на аглийски, като освен снимка на момчето има и линк с информация на български, както и телефон на МВР.

Властите призовават всеки, който забележи детето, да сигнализира в полицията. То е хиперактивно и с аутизъм. При контакт с него не трябва да се вика или вдига силен шум, за да не се уплаши допълнително.

Второ денонощие издирват 12-годишния Александър от Перник

Второ денонощие издирват 12-годишния Александър от Перник

От вчера е активирана и системата "Амбър Алърт" за изчезнали деца