Ежедневни проверки се извършват в Стара Загора за спазването на всички мерки, целящи превенция на разпространението на COVID-19.

"Инспекторат" към Общината съобщи, че са санкционирали първите нарушители, които не спазват заповедта. В началото на седмицата на всички входове на парковете на територията на общината са поставени ограничителни ленти, които напомнят на гражданите за забраната за посещение

Припомняме ,че на 13 март бе гласувано извънредно положение в страната заради разпространението на коронавирус По-късно бе гласувано да се спрат всички масови мероприятия.

29 от най-големите предприятия на територията на град Стара Загора са посетени от мобилните екипи на Общината, като са им съставени предупредителни протоколи за спазване на мерките за биологична сигурност.

114 души са поставените под карантина през последните два дни на територията на общината. Образувани са 5 досъдебни производства за неспазване на карантинните мерки. Има образувано досъдебно производство за хулиганство на Контролно-пропусквателен пункт и неспазване на ограниченията.

Над 4300 заявления за промяна на настоящ адрес са подадени в Административните бюра и кметствата на селата от старозагорска община.