С ято бели гълъби, символ на Благовещение, на надеждата и вярата в доброто, стартира тазгодишното, четвърто поред издание на "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо" - инициативата на националния омбудсман Мая Манолова.

"Денят е прекрасен, слънчев, зареден с енергия, с топлина, с прераждащата сила на пролетта, което ни дава надежда, че и този път ще успеем в кампанията за Великден да стигнем до хиляди български пенсионери, до най-бедните от тях и да им дадем подкрепа за великденската трапеза", изрази надеждата си омбудсманът.
Стартът на кампанията бе даден в шатрата на социалната кухня в двора на православния храм "Св. Св. Кирил и Методий" с молебен за здраве и успех.

При предишните три издания кампанията "Великден за всеки" е събрала над 1 500 000 лв., с които са зарадвани с ваучери от по 20 лева 75 000 пенсионери, а още хиляди с хранителни пакети.

Смятам, че когато има добри дела, те трябва да бъдат огласени, подчерта омбудсманът и благодари от сърце на търговските вериги Билла, Лидл, Кауфланд, Т-маркет, Промаркет, на Асоциацията на месопреработвателите в България, фирма Лактима Балкан, Хлебозавод Симид, а също така и на Милен Цанов и Александър Ковачев, чиято кетърингова фирма приготвя безплатно всеки ден топлата супа.

Омбудсманът благодари специално и на лицата на "Великден за всеки" - Анелия, Криско, Тити Папазов, актрисата Деси Бакърджиева и колегата й Тончо Токмакчиев, както и на партньорите на кампанията - Българският Червен кръст, Националният осигурителен институт, "Български пощи" ЕАД, Държавната агенция за безопасност на храните.

Средства се събират по банкова сметка, разкрита специално за целите на кампанията от БЧК, на онлайн платформата на БЧК и със SMS на 1255".

Ако желаете да се включите:

Банковата сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, чиито титуляр е Български Червен кръст.

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК.