Съдят велосипедист, спретнал гонга с униформени и ударил полицай на бул. "Околовръстен път" в гр. София, съобщи прокуратурата. На 24 август сутринта, полицаят Й. Б. забелязал обвиняемият И. К., който управлявал велосипед и преминал през КПП без да спре за проверка. Тези действия на обвиняемия били забелязани и от други полицейски служители.

Няколко пъти било издадено устно полицейско разпореждане към обвиняемия да спре, но той продължавал да се движи с велосипеда си. Насочил се към бул. "Околовръстен път", преминал през лентите за движение и стигнал до двете успоредни мантинели. И. К. слязъл от велосипеда си, прехвърлил го през първата мантинела, а след това прескочил.

Съдят велосипедист, пребил двама шофьори на пътя в София

Съдят велосипедист, пребил двама шофьори на пътя в София

Побоят е извършен на публично място, при липса на личен мотив

Полицейските служители тичали след него и му отправяли разпореждания "Стой, полиция". Те стигнали до обвиняемия, когато той бил между двете мантинели. Полицейският служител Й. Б. се опитал да хване обвиняемия, но той замахнал с велосипеда си към него. При опит да се предпази, Й. Б. бил ударен от обвиняемия с велосипеда в областта на дясната ръка.

Обвиняемият И. К. бил задържан, като при задържането си продължавал да оказва съпротива. Й. Б. бил откаран в МВР, където му била оказана медицинска помощ. В хода на разследването било установено, че на Й. Б. е причинена контузна рана, изразяваща се в разстройство на здравето, неопасно за живота.