Съдят велосипедист, пребил двама шофьори на пътя в София. Срещу него е внесен обвинителен акт, съобщи Софийска районна прокуратура.

На 18 август 2019 г. около 17:00 ч. пострадалият П. Т. карал автомобила си по ул. "Макгахан" в гр. София. Приближавайки до пешеходна пътека той намалил скоростта. В същото време към него се приближавал велосипедист - обвиняемият И. В. Той се блъснал с велосипеда си в колата на П. Т. Докато П. Т. още бил в автомобила си, обвиняемият отишъл до шофьорската врата и през отворения прозорец нанесъл на П. Т. удар с юмрук в челюстта му, с което му причинил оток и кръвонасядане на лявата буза.

Побоят е извършен на публично място, в присъствието на свидетели, при липса на личен мотив и без основателна причина.

По същото време лек автомобил се придвижвал П. Б. и неговата съпруга В. Т. Двамата станали свидетели на възникналия конфликт, поради което В. Т. спряла колата, а П. Б. слязъл с намерение да помогне на пострадалия. П. Б. се приближил до обвиняемия, като се опитал да го отдръпне от автомобила на П. Т. В този момент обвиняемият се обърнал и нанесъл удар с дясната си ръка в областта на челюстта на П. Б. От удара П. Б. паднал на земята върху дясната си ръка, с което му била причинена средна телесна повреда, а именно счупване на лъчевата кост на дясната ръка.

По случая било образувано досъдебно производство. Установено било, че обвиняемият И. В. е осъждан. Предстои делото срещу него да продължи в съда.