Съдят задочно рускиня, натупала катаджия преди 5 г. в Сандански. М.Ж. не била открита на нито един от известните за нея адреси и е напуснала пределите на България. Настоящото й местонахождение в чужбина не е известно, поради което досъдебното производство се е провело в нейно отсъствие.

Предстои делото да продължи в съда.

През 2016 година полицаи спрели за проверка обвиняемата М.Ж. , защото я засекли да кара на червено. До нея седял деветнадесет годишният й син - Р.Г. Те поискали документи за проверка. Първоначално обвиняемата отказала да ги даде, след което затворила стъклото на предната врата и отвътре показала свидетелството си за правоуправление на моторно превозно средство. Прибрала го и отново отворила стъклото на автомобила, като заявила, че е журналист и показала картата си.

Полицаите отново поканил М.Ж. да представи документите си за надлежна проверка. Искането му я разгневило. Тя излязла от колата и на висок глас отправила обиди и заплахи спрямо него: "Знам, че имаш семейство. Няма да те оставя. Ако знаеш какво те чака. Ще се погрижа да изчезнеш." През това време синът й също излязъл от автомобила и започнал да снима полицаите с мобилния си телефон.

Съдят рускиня за шамар на пътен полицай

Съдят рускиня за шамар на пътен полицай

52-годишната жена не се признава за виновна

Полицаите предупредили жената да прекрати с неправомерното си поведение и да представи документите си за проверка. На сина й било заявено да спре записа. Нито М.Ж., нито Р.Г. се съобразили с указанията на полицейските служители. Въпреки съпротивата на младия мъж, телефонът му бил взет и впоследствие оставен на седалката в колата на майка му.

Обвиняемата продължила да оказва съпротива и изненадващо нанесла два удара с юмруци в корема на полицейския служител М.Б. Тя повторно отказала да изпълни указанията на органа на реда. Жената била качена в полицейския автомобил и транспортирана в сградата на РУ в гр. Сандански, където й били снети писмени сведения.