Обвинителен акт срещу 52-годишната рускиня Майра Ж. е внесен от прокуратурата в Сандански заради отказ да се подчини на пътен полицай и нанасяне на лека телесна повреда – шамар.

В обвинителния акт пише, че леката телесна повреда е причинила болка на полицейския служител. Престъплението е по чл. 131, ал. 2, пр. 4, т. 4 вр. чл. 130, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Инцидентът е станал на 2 декември миналата година, когато патрулен автомобил я е спрял за проверка. Жената не е представила исканите документи, проявила е агресия и е започнала да вика на висок тон обиди по адрес на служителите на реда.

След закана от страна на униформения, че ще бъде задържана за възпрепятстване на проверката, нарушаване на обществения ред и обида на длъжностни лица, обвиняемата представила задграничния си паспорт, като продължила да крещи.

В хода на нейното усмиряване тя изненадващо ударила с ръка автоконтрольора в областта на бузата и ухото.

Жената била задържана за 24 часа по Закона за МВР, а полицаят си е извадил медицинско свидетлество.

Руската гражданка не се признава за виновна. Според нея тя е жертва на полицейски произвол и насилие спрямо нея.

Майра Ж. е гражданин на Руската федерация, постоянно пребиваваща в България, живееща в с. Поленица, общ. Сандански, посочват от прокуратурата. Тя е многократно санкционирана за различни нарушения по Закона за движение по пътищата, включително и за управление на моторно превозно средство без свидетелство за управление.