Министерският съвет редуцира дейностите по системна интеграция, които Министерството на финансите възлага на системния интегратор - "Информационно обслужване" АД. Това беше решено на днешното правителствено заседание.

Приетите промени са свързани с преминаването на дирекция "Централно координационно звено" към структурата на Министерството на финансите от 1 август и функциите ѝ по разработване, внедряване, развитие и поддържане на информационните системи за управление и наблюдение на публичните инвестиции от фондове на ЕС и други донорски програми, както и на информационните системи за управление и наблюдение и за управление на националните инвестиции, попадащи в обхвата на чл. 7с от ЗЕУ, съфинансирани със средства от Европейския съюз.

"Информационно обслужване" ще бори подкупването с нова система

"Информационно обслужване" ще бори подкупването с нова система

Тя е съгласно международния стандарт ISO 37001:2016

Предвижда се дирекцията да запази възможността да използва източници на финансиране, различни от държавния бюджет, както и да възлага дейности в областта на информационните и комуникационни технологии, планирани с европейски средства, с оглед функциите й по отношение на координацията на програмите и инструментите, съфинансирани от Европейските фондове при споделено управление, Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, Норвежкия финансов механизъм и Швейцарско-българската програма за сътрудничество.

Финансираните от бюджета дейности по системна интеграция, които финансовото министерство възлага на системния интегратор, ще продължат да бъдат възлагани по досегашния ред.