Двама души са пострадали, след като малък самолет е паднал близо до село Мирково, община Пирдоп. Инцидентът е станал снощи, малко преди 20.00 часа, съобщи Министерството на транспорта.

Самолетът е закачил проводници на електропровод за високо напрежение. В резултат на което, самолетът се срива и удря в земята, зад керамичния завод, намиращ се в района. Вследствие на удара самолетът е разрушен. Пилотът и пътникът получават наранявания и са закарани в болнично заведение.

Веднага на мястото е пристигнал екип на Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт. След извършването на обстоен оглед е установено, че самолетът е без регистрационни знаци и не е вписан в регистъра. Предстои да бъде установено дали участниците в произшествието притежават валидни свидетелства за правоспособност за управление на свръх леки самолети.

Разследването на произшествието е поето от Националната следствена служба.

По-рано днес бе съобщено, че продължава гасенето на пожара над село Югово. За четвърти пореден ден в гасенето на този пожар се включва вертолет "Кугар" с екипаж от 24-а авиационна база, който ще извършва погасяване на огъня от въздуха.

Продължава гасенето на пожара над село Югово

Продължава гасенето на пожара над село Югово

Освен над село Югово, военни са и в местността Орехово над Нареченски бани