Печално известната в последно време сделка за продажбата на държавния дял в дружеството EVN е била контролирана от Комисията за финансов надзор (КФН) и Агенцията по приватизацията, заяви Иво Прокопиев пред bTV.

Той е привлечен като обвиняем заедно с бившия министър на икономиката Трайчо Трайков. По производството предстои да се повдигне обвинение и на ексфинансовия министър Симеон Дянков.

Прокуратурата обвини и Прокопиев заедно с Трайков и Дянков
Обновена

Прокуратурата обвини и Прокопиев заедно с Трайков и Дянков

Иво Прокопиев е с мярка за неотклонение "Подписка"

"Ако е имало нередности, те са органите, които трябва да вземат отношение, а самият надзор е одобрил проспектите за публичното предлагане", коментира Прокопиев по повод обвинението, че е подпомогнал Дянков да извърши престъпление по служба по отношение на сделката.

Прокопиев е категоричен, че делото е скалъпено и е клевета, която прокуратурата нарочно разпространява два месеца преди изборите.

Прокуратурата обвинила Трайчо Трайков в безстопанственост

Прокуратурата обвинила Трайчо Трайков в безстопанственост

Това стана ясно от коментар на Трайков в профила си

Прокопиев заяви, че той самият не разбира обвинението. Поискал е от държавното обвинение допълнителна информация, защото твърди, че няма отношение към тази сделка.

"Независимо, че нямам пряко участие, прокуратурата е избрала едната от трите сделки и е навързала политическия си сюжет", коментира той и намекна за другите две продажби на дялове - на дружествата ЧЕЗ и "Енерго Про". Той риторично попита защо, ако е имало нередности, не е обвинен и за другите две продажби.

Прокопиев припомни, че в периода на сделките дори не е бил в страната, а инвестицията му в "Алфа финанс холдинг", който притежава инвестиционния посредник по сделките "Булброкърс", няма никакво отношение.

Обвиненията са абсурдни, скочи фирмата, продавала дяловете от ЕВН

Обвиненията са абсурдни, скочи фирмата, продавала дяловете от ЕВН

Това са видимо политически активности според "Булброкърс"

При борсова сделка пазарът определя цената, а не оценител, добави издателят на "Капитал" и "Дневник". Според него атаката на държавното обвинение идва в отговор на редакционната политика на двете издания, които по думите му са "очевидно неудобни за корупционния картел".

Христо Иванов все пак прави нов политически проект

Христо Иванов все пак прави нов политически проект

Заедно с Иво Прокопиев, Радан Кънев...

Прокопиев коментира и слуховете, че участва в новия политически проект на Христо Иванов "Да, България" и дори го финансира. Бизнесменът е категоричен, че подкрепя партията, но няма участие в нея.