Мъж, засечен да шофира по магистрала "Тракия" със скорост над 230 километра в час не само не плати наложената глоба от 1050 лв., но и осъди Пътна полиция да покрие разноските по делото и възнаграждението на адвоката му, съобщи БНТ.

Това се е случило след като водачът е оспорил в Районния съд в Пловдив издадения му електронен фиш. Нарушението е регистрирано на 19 август миналата година.

През октомври бил връчен електронния фиш. Мъжът се усъмнил доколко той е коректен, защото в деня на пътуването по негови спомени шофирал с не повече от 130 километра в час по магистралата семейния автомобил, в който били и децата му.

С 253 км/ч прелетял шофьор с колата си на "Тракия"

С 253 км/ч прелетял шофьор с колата си на "Тракия"

При разрешена максимална скорост 140 км/ч

Основен фактор за решението на магистратите се оказал втори фиш за същото нарушение, издаден от Пътна полиция.

Виталий Чаушев, който е адвокат на шофьора обясни, че по време на самото дело е бил представен електронен фиш, който значително се различава от този, който е бил връчен на мъжа. Разликата е около 300-400 метра в мястото на извършване на самото нарушение, поясни той. По-скоро разликите са и в размера на наложената глоба, тъй като първоначално на клиента ми му беше връчен електронен фиш с глоба от 850 лева, впоследствие глобата се оказа 1050, имаше промяна и в скоростта, което за нас беше още една индикация, че процесното заснемане е нередно и има някакъв проблем, добави той.