"Разграничавам се от изказването на областния управител на София-област Илиан Тодоров относно протестиращите. Той е представител на НФСБ, а не на АТАКА."

Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в лаконично съобщение до медиите. Той обяви подкрепа за протестиращите.

Областният управител на София-област Илиан Тодоров нарече протестиращи "алкохолизирана тълпа" и "изроди" във фейсбук. Поводът за гневната му реакция бе инцидентът със семейството, чиято кола се вряза в протестиращите по време на блокадата им край Румънското посолство.

Тодоров е бивш член на "Атака".

По-късно по същия начин - разпратено до медиите - и самият Тодоров отговори на Сидеров. Позицита на Тодоров публикуваме без редакторска намеса и корекция.

"Златният пръст, който се криеше като плъх под масата се бил разграничил от мен! Да мълчи като мишка за да не си отворя устата, за да стане ясно защо всички се разгриничихме от него! Да каже кой му написа Планът "Сидеров"! Кой беше идеолога? Илиан Тодоров и Димитър Димов. Кой измисли "Православна Солидарност"? Сидеров, не си прави ПР на мой гръб защото ще останеш много доволен! Волене, отдавна се разгриничихме от теб - политически труп!"