От първия си ден като вътрешен министър Валентин Радев работел със синдикатите. Това стана ясно по време на блиц контрола във вътрешната комисия.

Синдикатът на пожарникарите: МВР избягва срещи с нас

Синдикатът на пожарникарите: МВР избягва срещи с нас

Портиер и шофьор получавали повече от пожарникар и полицай

Диалогът започна добре, после се затрудни, изтъкна той. Всеки месец има социален диалог със служителите. Днес министърът се ядосал от интервюто на негови служители. Това , което чух, не ми хареса, сподели той.

Затова утре изпраща шефът на пожарната да се чуе другата гледна точка. От 17 милиона лева за облекло на полицаите, остава да се платят 700 000 лева.

119 нови модерни пожарни коли имаме. Тези автомобили са най-модерните, категоричен бе министърът. По мнение на Радев доста се инвестирало в пожарната. Влагало се и в защитно облекло. Според министъра обаче възможно било някои служители да си купуват униформи втора ръка. От 10 души поне един си купувал дрехи втора ръка.

Пожарникарите ни сами си купуват защитни облекла втора употреба

Пожарникарите ни сами си купуват защитни облекла втора употреба

Полицаи и огнеборци излизат на протест на Кръстовден

Санираме основно пожарните, обясни Радев. Обновявали се и полицейските управления.

Цветан Цветанов настоя държавата да осигури защитното облекло на огнеборците. Той пък похвали МВР, че е с подновен автопарк. Социалният диалог в министерството куца, заяви и социалистът Иван Иванов. Аз не съм убеден, че това е така, не се даде силовият министър. Нямало разминавания със синдикатите. Няма как да има ръст на заплатите на полицаите със задна дата, както те настояват. Трябва да намерим верния път, подчерта Валентин Радев.

Министерството е много открито, категоричен бе той. Самият министър сподели и къде е слабото звено в престъпността. Оказва се, че само за година има ръст на блудства и изнасилвания с 20%. Там има съсредоточаване на полицейския ресурс. Има спад на убийствата.