"Никой на никого не забранява да има шумни заведения и след 24 часа, но трябва да се обезшумят съгласно наредбата. Нека всеки да си направи инвестициите като шумоизолира" , каза пред хотелиерите Валери Симеонов.

Вицепремиерът се срещна днес с туристическия бранш в Поморие, съобщиха от пресцентъра на общината.

Той се закани нарушителите да бъдат наказвани.

Симеонов отговори на поставените му въпроси, касаещи условията за наемане на чуждестранни работници, облагането на апартхотелите, статутът на преместваемите обекти и други.

На срещата присъстваха кметът Иван Алексиев, ст.комисар Калоян Калоянов - директор на ОДМВР-Бургас, гл. инспектор Георги Куцаров - началник на РУ Полиция-Поморие и председателят на Общински съвет Поморие Адам Адамов.

Кметът Алексиев съобщи, че градът е готов да посрещне туристите си, като подчерта, че Поморие е скъп, семеен курорт и като такъв, усилията са насочени към непрекъснато вдигане на нивото му.

За началото на летния сезон вече са обособени достатъчно паркинги, включително за автобуси. Издадени са заповеди относно извършването на товаро - разтоварни и снабдителни дейности на територията на град Поморие, както и за временна забрана за движение на автомобили в част от ул. "Княз Борис І", която става пешеходна за летния сезон.