Проблемът с управлението на болница "Иван Раев" в Сопот все още е далеч от своето разрешаване. Вчера се състоя поредната среща на градските управници. Д-р Анастасов беше поканен на разговор с представителите на Политическия съвет към Общински съвет - Сопот.

Целта на срещата беше да се обсъди евентуалното продължаване на договора за управление на болницата, тъй като към момента процедура по избор на нов управител все още не е в ход. Разговорът е с отворен край, все още не е взето решение. Договорът на д-р Анастасов изтича на 20 февруари 2021 г.

Според зам.-кмет на община Сопот Николай Новаков има разбиране от страна на Общинския съвет, че трябва да се направи нещо за болницата, но конкретни въпроси и предложения все още не са поставени за обсъждане. Новаков определи материята като изключително тежка и от правна, и от финансова гледна точка.

Удължават с 90 дни договора на шефа на болницата в Сопот

Удължават с 90 дни договора на шефа на болницата в Сопот

Това бе прието тази сутрин със 17 гласа

Припомняме, че на 6 ноември 2020 година д-р Анастасов, е отказал да подпише допълнително споразумение за удължаване на мандата му като директор.

Като част от мотивите за отказа се посочва "отношението към здравното заведение от страна на местната власт". Това постави болницата пред патова ситуация.

След това кметът на града Деян Дойнов постигна компромис за лечебното заведение - неговият управител д-р Анастасов ще подпише споразумение за удължаване на договора му за 90 дни.

Преговорите по случая продължиха повече от седмица. Решението обаче бе само временно.