Човек трябва да дава интервюта, когато има какво да каже. Това стана ясно от коментара на лидера на ИТН Слави Трифонов пред БНР в отговор на въпрос защо той и колегите му не фигурират в медиите. В продължение на години в шоуто си е говорил много, както подчерта той. Зная как изглежда свободата на словото, подчерта Трифонов. Свободата не е да си на 112-то място по свобода на словото, изтъкна той. За пример той посочи, че Интернет е взривен от думите на Илчовски пред комисията на Мая Манолова, а националните медии мълчат по темата. Вече има друг начин на изразяване, според него. Сега свободата на изразяване е в Интернет, по думите на Слави Трифонов. Когато ИТН спечели изборите, тогава ще стане ясно кой ще е премиер, коментира още той. Трифонов каза още, че е решил да стартира своя политически проект, защото политиците са пренебрегнали мнението на суверена на референдума.

Мика Зайкова убедена, че ИТН са първи на 11 юли

Мика Зайкова убедена, че ИТН са първи на 11 юли

Според нея ГЕРБ няма да бъдат първа политическа сила на следващите избори

Политическата класа е решила, че е превзела общественото пространство, според него. Няма да стане по техния начин, закани се Слави Трифонов. Трябва да бъде изтрито това, което направи ГЕРБ, трябва да бъде изчегъртано с всички законови средства, подчерта още той. У нас нещата , по думите му, трябва да се случват като в нормална европейска държава. ИТН ще прецени с кого би управлявал след предсрочните избори, стана ясно от думите на Трифонов.

БСП очаква ниска активност на летни предсрочни избори

БСП очаква ниска активност на летни предсрочни избори

Изборът на Красимир Ципов за председател на ЦИК не е добър избор за социалистите

БСП беше най-слабата и беззъба опозиция, каза още той и обясни, че левицата е част от статуквото. Корнелия Нинова тълкува провала на изборите все едно не я касаят, според лидера на ИТН. Освен това червеният лидер превърнала БСП в една малка и проста партия, по мнението на Слави Трифонов. ИТН е практична формация в интересите на суверена, както обясни той. Държавата трябва да си спазва законите и правилата, настоява лидерът на ИТН.

По отношение на международната политика, той е убеден, че трябва да се защитават интересите на суверена. Трябва да си принципен, лоялен и последователен, смята Слави Трифонов. Мажоритарният вот ще се случи, когато има парламент на спокойствие и достатъчно време, обясни той.

Не мога да приема факта, че има хора, които са се самозабравили, разказа лидерът на ИТН. За пример той даде как "Лъчо Мозъка" (Лъчезар Иванов-депутат от ГЕРБ) изкрещял по генерал Атанасов: " Хей, гном, не се напрягай, защото пак ще получиш инсулт". За президентските избори Трифонов каза ,че те са му далече. ИТН и той ще подходи отговорно за президентския вот. Любовта не е да се гледат в очите, а да гледате в една посока, заяви Слави Трифонов и изрази задоволството си, че в партията се е събрал с хора, с които гледат в една посока. Един умен човек се събира с умни хора, а не с хора, които го слушат безропотно, увери лидерът на ИТН.