"Градус" АД смята да заведе "всички възможни дела" срещу Светослав Илчовски, който с изказванията си предизвика скандал в комисията към 45-то народно събрание.

От фирмата определят твърденията на Илчовски като неверни и смятат да заведат дела и да сезират компетентните органи в защита на своите прави и законни интереси. .

Изнасянето и разпространяването на неверни твърдения уронват престижа и накърняват доброто име на "Градус" АД, причиняват на компанията и нейните инвеститори и акционери имуществени и неимуществени вреди, и дават неверни и подвеждащи сигнали към пазара, на който се търгуват акциите на "Градус" АД, което може да се отрази негативно на тяхната цена, заявяват от фирмата в разпространено и до медиите съобщения.

Като компания с близо 30-годишна история, "Градус" АД няма да допусне накърняване на доброто й име, както и замесването й в политически битки чрез разпространение на невярна информация, и ще търси правата си по съдебен ред.

Припомняме, на късно заседание в сряда на комисията по проверка, ръководена от Мая Манолова, бизнесменът Светослав Илчовски свидетелства за рекет и изнудване от страна на партийни деятели, заяви и че знае, който е авторът на снимките видеата от спалнята на премиера, които бяха изнесени миналото лято. Заседанието на комисията бе прекъснато от депутатите от ГЕРБ, които заявиха, че то не е законно.

На този етап Светослав Илчовски не е представил писмени или други доказателства за твърденията си.