След сигнал за силна музика нападнаха пловдивски полицаи с брадва. На 14 май около 22:00 часа вечерта е подаден сигнал за нарушаване на нощната тишина. На мястото, пред частен дом, полицаите видели мъж във видимо нетрезво състояние, стоящ до изнесени тонколони на музикална уредба, от които звучи силна музика.

На отправеното от полицаите предупреждение да спре музиката, мъжът отказал. Той не пожелал и да даде своите документи за проверка.

При арестуването му от къщата е излязла жена с брадва, която с обратната страна на брадвата нанесла удари по единия полицейски служител. Към нейните действия се присъединяват още трима души, които нанасят удари с юмруци и твърд предмет по полицая. Междувременно първите две лица избягват в неизвестна посока. Пострадалият полицейски служител е закаран в Спешна помощ. Установени са контузии на гръден кош, ляв лакът, глава и хематом на гърба.

Задържани са двама от извършителите - В. М. на 32 г. от Провадия и Ф. А., на 24 г. от Дългопол. Двамата са криминално проявени. По случая е образувано досъдебно производство.