Очакваме да имаме отговор до 1 седмица дали да продължим с ваксинацията с "АстраЗенека". Това заяви здравният министър Костадин Ангелов на брифинг в Пловдив, след като тази сутрин му бе разпоредено от премиера Борисов да изтегли всички налични ваксини на производителя, докато не се получи отговор от ЕМА.

Електронната система ще бъде спряна, а записалите се вече в нея ще бъдат служебно презаписани за друг ден. Те ще получат съобщение за което. Предстоят разговори с "Информационно обслужване" за възможностите и функционалностите, за да се уточни въпроса.

За няколко месеца вдигнахме тенденциите. Продължаваме по фазите, все пак успокои министърът. В момента в страната има само остатъчни количества на "Пфайзер", останали от ваксинацията на членовете на изборната администрация. За тях се пази втората доза, но за останалите количества ще има яснота едва към 20 март.

Очакваме регистрацията и на ваксината на "Янсен".

Бойко Борисов спира ваксинирането с "Астра Зенека"

Бойко Борисов спира ваксинирането с "Астра Зенека"

Изчакваме писменото становище на ЕМА

Ангелов призова всички граждани да бъдат спокойни. Всеки един момент, в който получим информация я представяме Не искам да връщам времето назад, където информацията се криеше.

По отношение на обвиненията на БСП затова, че ваксината не е спряна на време, Ангелов заяви, че трябва да се свърши тази предизборна кампании. Ваксинирането ще се използва като тема за спекулации за всички политически мераклии.