Работник на ВМЗ-Сопот е загинал при инцидент тази сутрин. Информация е била потвърдена от директор на завода, съобщи Нова телевизия. Инцидентът е станал около 06:30 часа в цех. Починалият млад мъж е работил като "галванизатор цианови вани" в цеха.

Той се качил на телфер (съоръжение с повишена опасност), за да забърше конденза от изпаренията на ваните, без да спре тока. Това му действие, извършено без да е оторизиран и в грубо нарушение на правилата за безопасност, води до фаталния инцидент.

Ръководството на завода изказва съболезнования на близките на починалия млад мъж. Те са предприели действия да говорят с родителите, които са в чужбина и ще поеме всички разходи по погребението.

Синдикатите във ВМЗ притеснени за бъдещето на завода

Синдикатите във ВМЗ притеснени за бъдещето на завода

Настояват за среща с Нинова, липсват визия и материали

Припомняме, на 3 юни бе сменено ръководството на ВМЗ-Сопот. Три дни след това кметът на Сопот написа до премиера в оставка Кирил Петков - "Искрено вярвам, че няма да допуснете във "Вазовски машиностроителни заводи" ЕАД, гр. Сопот (ВМЗ) да кадрува местната структура на БСП.

А днес изпълнителното бюро на БСП ще предложи два варианта на Националния съвет на партията за съставяне на правителство с третия и последен проучвателен мандат.