Утре - 9 декември е Международен ден за борба с корупцията.

По този повод министърът на вътрешните работи Михаил Миков изпрати писма на трите мобилни оператори в България с молба да изпратят утре на всичките си абонати sms "Не на корупцията"

Корупцията е една от сериозните заплахи за принципите и ценностите на демократичното общество и подкопава доверието на гражданите във върховенството на закона, се казва в писмото на министър Миков, изпратено до М-Тел, Глобул и Вивател, съобщават от пресцентъра на МВР.

Необходимо е да се утвърди нов тип политическа и икономическа култура на нетърпимост към корупцията, а това е невъзможно без съвместните усилия на всички държавни институции, бизнеса, медиите, неправителствените организации и гражданите - пише в писмото на вътрешния министър.

На 9 декември България ще бъде домакин на 13-то годишно заседание на Регионалната антикорупционна инициатива, под патронажа на Президента на Република България.

МВР напомня, че сигнали за корупция можете да подавате на телефон 02 982 22 22 и http://www.mvr.bg/или на http://www.nenakorupciata.org./.