В афганистанската столица Кабул се състоя церемонията по сдаване и приемане на бойното знаме на българския военен контингент.

Българите са в Кабул в рамките на ръководените от НАТО Международни сили за подпомагане на сигурността в Афганистан (ИСАФ). Церемонията бе водена от българския посланик в Афганистан Валерий Аржентински.

По време на тържествената церемония националният командир на 15-ти военен контингент полковник Стоян Бамбов предаде българското бойно знаме на полковник Емил Шошев - национален командир на новопристигналия 16-ти военен контингент.

За отлично изпълнената мисия на българските военнослужещи бяха връчени благодарствени грамоти и предметни награди, съобщават от Министрество на външните работи.

По време на тържеството след целемонията командващите националните военни контингенти на Италия, Турция и др. страни подчертаха отличното сътрудничество с българските военнослужещи и особено техните високи професионални качества.

В тържеството взеха участие също така командващият регионалното командване "Столица" на ИСАФ генерал Мишел Столщайнер, френски, италиански, немски, португалски, турски, гръцки и хърватски съюзнически офицери.