Започна строителството на нова детска градина в район "Надежда". Общо 140 нови места ще бъдат разкрити, разпределени в 4 градински и 2 яслени групи. Обектът е част от тригодишната Програма на кмета на София Йорданка Фандъкова за строителство на 67 нови детски градини в Столична община.

На 7 октомври бе отслужен водосвет и направена първа копка на обекта в присъствието на заместник-кметът на Столична община по направление "Обществено строителство" инж. Ангел Джоргов, Димитър Димов, кмет на район "Надежда", Мария Минчева, директор на дирекция "Образование", директори на детски градини и др.

Новата сградата се състои от три двуетажни корпуса, всеки с отделен вход, разположени върху разгърната застроената площ от 2 162 кв. м. Всеки корпус ще бъде с различно цветово решения, което му придава индивидуален облик. Предвидено е за всяка група помещения за сън и игра, гардероб, тоалетна и разливно. Занималните са проектирани със стъклена окачена фасада, което е допълнителен детайл и обогатява сградата.

Предвиден е физкултурен салон. В двора ще има открита спортна площадка и 6 детски площадки.

В момента на територията на Столична община се строят 17 сгради на детски градини и ясли. Освен в район Надежда, се изграждат в "Триадица", "Кремиковци", "Витоша", Панчарево", "Студентски", "Възраждане" и др.

Столична община показа как трябва да изглежда детската градина: 

Снимка 549546

Източник: Столичана община